Alcoholvrij op het etiket

Door deze toenemende populariteit komen er steeds nieuwe soorten bij. Het kan uitkomst bieden voor de BOB, mensen met een alcoholvrije periode, zwangere vrouwen, maar ook mensen die simpelweg de smaak lekker vinden of geen alcohol kunnen of willen drinken.

 

"Buitenlandse brouwers mogen hun bier met een alcoholpercentage tot 1,2% in Nederland als alcoholvrij bier verkopen."

 

 

In Nederland worden zeer strenge eisen gehanteerd om een bier ‘alcoholvrij’ te mogen noemen. Het bier mag niet meer dan 0,1% alcohol bevatten. Ter vergelijking: overrijp fruit bevat in sommige gevallen zelfs meer alcohol. Het alcohol in dit bier is dus verwaarloosbaar. Vermeldt een brouwer 0.0% alcohol op zijn label, dan mag dit bier ook echt geen alcohol bevatten. De definitie van alcoholvrij bier is in Nederland een stuk strenger dan in andere Europese landen, waar een bier met 1,2% nog alcoholvrij mag heten. Buitenlandse brouwers mogen hun bier met een alcoholpercentage tot 1,2% ook in Nederlands als alcoholvrij bier verkopen. Drink je om wat voor reden dan ook liever geen alcohol? Dan doe je er dus verstandig aan om met name buitenlandse etiketten goed te checken.

 

Alcoholvrij gezond(er)?

Een alcoholvrije drank is een betere keuze dan een normaal glas bier of wijn, omdat de alcohol zelf extra schade aan je gezondheid kan geven. Toch staat alcoholvrij bier niet in de Schrijf van 5. Het zijn alsnog suikerhoudende dranken, waarvan de meeste soorten nog steeds behoorlijk wat calorieën bevatten. Geniet ook hiervan met mate, zeker als je op gewicht wil blijven of probeert af te vallen.

 

 

 
Bron: https://www.voedingscentrum.nl