Knoflook maar dan anders
Het ziet er wat onnatuurlijk uit, maar zwarte knoflook heeft juist een zachte en smeuïge textuur met een verfijnde smaak. Waar de gewone knoflook vrij pittig is, bevat de zwarte knoflook een subtiele hint van soja, balsamico en rozijnen, gemengd met de bekende smaak van de witte knoflook.
De zwarte kleur
De zwarte kleur ontstaat door de knoflook enkele weken te fermenteren bij een matig warme temperatuur. Niet alleen de kleur verandert, het antioxidantengehalte in de knoflook verdubbeld bijna door dit proces.
Wat kan je met zwarte knoflook?
De zwarte knoflook kan je op veel verschillende manieren verwerken. Bijvoorbeeld een hartige cake met zwarte knoflook, zwarte knoflook linzensoep, of gegrilde kipfiletspiesjes met zwarte knoflook van de BBQ.
Kijk hier voor meer recepten. Welk recept ga jij maken?
De producten in deze rubriek zijn geselecteerd door ons, omdat wij vinden dat ze in een gezonde leefstijl passen. Deze rubriek wordt niet gesponsord.