Aardappels groeien onder de grond aan de aardappelplant. Ze bevatten naast koolhydraten vitamine C, B-vitamines, vezels maar ook mineralen zoals kalium, ijzer en zink. Deze vind je niet terug in pasta en rijst. De vezels houden je lang verzadigd en zorgen voor een goede darmwerking en kalium is nodig voor een goede bloeddruk. Een hele gezonde knol dus!

Bruine of groene plekjes en uitlopers kun je beter wegsnijden. Een aardappel wordt natuurlijk calorierijker wanneer je deze bakt of frituurt. Kies daarom liever voor gekookte aardappels. Vind je elke keer een gekookte aardappel wat saai worden, dan kun je de aardappel ook eens poffen, of rooster ze in de oven met wat tomaatjes, rode ui, knoflook en kruiden als tijm of rozemarijn!

Bewaar de aardappels op een koele plek, tussen 8 en 10°C. Zorg ook voor een donkere plek omdat een aardappel onder invloed van licht solanine aanmaakt, een gifstof. Dit kun je zien aan de groene plekken.

Bron:
Voedingscentrum.nl