Amuse: garnalencocktail
(100 kcal p.p.)
Ingrediënten (voor 4 personen)
1 trostomaat
plukje verse peterselie
100 gram (Hollandse) garnalen
1 theelepel citroensap
2 eetlepels mayonaise (voor een magere variant kan halvanaise of fritessaus worden gebruikt)
1 bosuitje gesnipperd
peper
zout
Snijd de helft van de peterselie fijn. Vermeng de garnalen, citroensap, mayonaise, bosui, en ongeveer de helft van de peterselie. Snijd de tomaat in vieren en verwijder het vruchtvlees met een lepel. Verdeel het garnalenmengsel over de kwarten tomaat. Maak eventueel op smaak met wat peper en/of zout. Garneer met de overgebleven peterselie. Serveer indien mogelijk op een amuselepel.
Tip
Wil je toch liever een cocktailsaus met alcohol? Vermeng dan de bosui en garnalen met:
4 eetlepels mayonaise, 1 eetlepel ketchup, 1 theelepel citroensap en whisky/cognac naar smaak.