Wel of niet in de koelkast bewaren?
Zacht zomerfruit, zoals aardbeien, bessen, bramen en frambozen kun je het beste in de koelkast bewaren. In de koelkast kun je ze circa drie dagen bewaren, daarbuiten maar één dag. Was de vruchten pas vlak voor gebruik onder een zachte straal. Haal ook de kroontjes of steeltjes er pas vlak voor gebruik af. Om schimmelvorming te voorkomen kun je de vruchten het beste uitspreiden op een bord en niet afgedekt bewaren in de koelkast. Zacht fruit leent zich ook prima om in te vriezen.

Steenvruchten, zoals abrikozen, nectarines, perziken en pruimen, kun je het beste op een koele plek buiten de koelkast bewaren. Dit is beter voor de smaak, geur en narijping. Steenvruchten zijn niet geschikt om in te vriezen.

Fruitsalades zijn één dag te bewaren in de koelkast.

Let op met schimmel!
Zit er schimmel op het fruit? Gooi dan de hele vrucht weg, ook wanneer er maar een klein beetje schimmel zichtbaar is. Schimmeldraden kunnen door de hele vrucht zitten en zijn niet altijd zichtbaar. Beurse plekken, door stoten of vallen, kun je wel gewoon wegsnijden.

Bron:
Gezondheidsnet.nl