Een eitje meer kan geen kwaad
'Maximaal drie eieren per week' was het advies. Omdat eieren cholesterol bevatten, dacht men dat het niet goed zou zijn meer dan drie eieren per week te eten, maar eieren passen juist prima in een gezond en gevarieerd voedingspatroon. Als je niet vet eet en voor magere varianten vlees en zuivel kiest, kun je gerust een eitje meer eten. Eieren zijn een bron van vitamine A, D, foliumzuur (B11), vitamine B12 en E. Een ei levert rond de 15% van aanbevolen dagelijkse hoeveelheid van deze vitamines. Belangrijke mineralen in een ei zijn: fosfor, seleen, ijzer, zink en jodium. Natuurlijk bevat een ei ook veel eiwitten, belangrijk bij de aanmaak en onderhoud van cellen in bijvoorbeeld het bloed, de huid, de spieren en de botten.

Tips voor een gezonde keuze

  • Kook een ei, in plaats van het te bakken
  • Kies voor magere vlees- en zuivelproducten, zo beperk je de inname van verzadigd vet via de voeding en kun je gerust een eitje meer eten
  • Kijk voor achtergrondinformatie op de website eiloveyou.nl

Bron: Eiloveyou.nl