CHAPEL HILL - Geld motiveert mensen om af te vallen. Dit blijkt uit een onderzoek van de Universiteit van North Carolina, schrijft USA Today dinsdag. Werknemers met overgewicht die geld kregen aangeboden om af te vallen verloren meer gewicht, dan degenen die geen geld kregen aangeboden.

Ruim tweehonderd werknemers met overgewicht of obesitas deden mee aan het onderzoek. Een derde van hen kreeg geen geld om af te vallen, een derde kreeg 5 euro voor iedere 1 procent afname in lichaamsgewicht en een derde kreeg 10 euro per 1 procent die ze afvielen. De deelnemers kregen geen dieet voorgeschreven.

Na drie maanden bleek dat degenen die geen geld ontvingen om af te vallen gemiddeld twee pondjes kwijt waren. De groep van 5 euro viel gemiddeld drie pond af, maar de groep die een tientje kreeg had gemiddeld 5 procent van hun gewicht verloren. Dat is een hoeveelheid die de gezondheid van zwaarlijvigen of mensen met overgewicht ten goede komt. De bevindingen werden gepubliceerd in het septembernummer van het Journal of Occupational and Environmental Medicine.

(Bron: Telegraaf 11 sept 2007)