Gezond eten in de snackbar
Dat je bij een snackbar makkelijk veel calorieën kan nuttigen, dat weten we wel. Toch kan je door een bewuste keuze de hoeveelheid calorieën aanzienlijk beperken. Steeds meer cafetaria's gaan letten op een gezond aanbod naast het bestaande standaardaanbod. Nu is er zelfs een 'Michelinster' voor cafetaria's uitgegeven. Het systeem is een initiatief van kok Pierre Wind en schrijver Bart Chabot. Er wordt beoordeeld op het aanbod van gezonde snacks, hygiëne, kwaliteit, service en diversiteit aan producten. Belangrijk dat een snackbar ook oog heeft voor de gezonde keuze en dus in zijn aanbod smoothies, vers fruit en frisse salades opneemt. Ook een groot fastfood keten is hier al mee gestart. Men kan hier nu heerlijke salades krijgen, vers fruit in een zakje of worteltjes. Op deze manier kan je jouw snackmenu vaak halveren in calorieën.
Zelfs bij een fastfoodketen kunt u een bewuste keuze maken!
Calorieen: 666 kcal, Vet: 36 gram
(verzadigd vet: 7 gram)
Calorieen: 1255 kcal, Vet: 57 gram
(verzadigd vet: 20 gram)
(foto's: DCN)