Maïskolf op de barbecue
Een maïskolf kun je makkelijk bereiden op een barbecue. Wikkel een maïskolf met een klein beetje boter of olie, zout en peper in een stuk aluminiumfolie en draai deze goed dicht. Rooster deze pakketjes 15 à 20 minuten, keer ze regelmatig om. Je kunt de maïskolf ook eerst 10 – 15 minuten voorkoken tot ze gaar zijn, laten uitlekken en, bestreken met een beetje olie, op het rooster in ca. 10 minuten rondom grillen.

Gril je groente!
Aubergine of courgette kun je gesneden in dikke plakken in de lengte en bestreken met een beetje (gekruide)olie, lekker grillen. Ook little gems (kleine kropjes sla), portobello’s (grote paddenstoelen), asperges en venkel (even in vieren snijden) kun je, ook bestreken met een beetje olie, grillen op de barbecue. Keer ze wel regelmatig om, om verbranden te voorkomen.

Maak een lekker groentepakket of spiesje
Je kunt een groentepakketje maken met elke groente soort die je lekker vindt. Een lekker pakketje maak je bijvoorbeeld met aubergine, courgette, champignons en tomaat. Voeg er een klein beetje balsamico azijn aan toe en wat oregano, tijm en basilicum. Je kunt dit ook afwisselen met paprika, rozemarijn en knoflook. Natuurlijk kun je ook spiesjes maken; wissel een stuk vlees, vis of vleesvervanger af met een stuk groente: paprika en ui doen het goed op een spies omdat dit stevige groente is.

Maak een lekkere salsa
Geen zin in salade? Maak eens een lekkere salsa! Meng blokjes avocado met in ringen gesneden bosui, citroensap naar smaak, wat olie en peper en zout. Of maak een lekkere salsa met tomaat en rode paprika in kleine blokjes gesneden, rode peper en limoensap naar smaak, een klein teentje knoflook fijngesneden en verse koriander. Ook kun je tomaat, mango en rode paprika in kleine blokjes gesneden mengen met verse bosui, limoensap, peper en zout en rode peper naar smaak. Een goeie salsa is pittig (door bosui of een rode ui), fris (vaak door limoen-, citroepsap of azijn) met hartig en of zoete ingrediënten. Je kunt dus variëren naar hartenlust!

Voor op tafel
Je kunt ook altijd cherrytomaatjes, stukjes komkommer, paprika op tafel zetten om tussen door te snacken.

Eet smakelijk!

Bron:
Ah.nl