De voordelen van de magnetron
In de magnetron verwarmen microgolven de vocht- en vetdeeltjes die in voedsel zitten. Deze microgolven zijn niet radioactief en zo zwak dat ze geen gevaar voor de gezondheid vormen. Zo kun je prima groente, kip en vis koken, stomen en pocheren. Doordat er bij bereiding in de magnetron minder tot geen vocht wordt gebruikt en de bereidingstijd korter is, blijven veel voedingsstoffen beter behouden dan bij koken in een pan. Bovendien gebruik je vaak weinig vet bij het bereiden van voedsel in de magnetron.
Al eens uitgeprobeerd?
Warme appel met kaneel: Schil een appel en snijd hem in stukjes. Leg de appel op een bord en bestrooi met wat kaneel. Even in de magnetron en je hebt een heerlijk gezond tussendoortje!
Gepofte aardappels: Neem gebruik middelgrote aardappels van ongeveer hetzelfde formaat. Was de aardappels goed en prik er gaatjes in met een satéprikker of vork. Leg de aardappels in een magnetronbestendige schaal in de magnetron. Pof de aardappels 4 minuten lang op 700 Watt. Draai de aardappels om en doe ze weer 4 minuten in de magnetron. Haal de schaal uit de magnetron en dek af met folie. Laat de aardappels nog 10 minuten nagaren.
Bronnen
voedingscentrum.nl
mkatan.nl
aardappelenkoken.nl
culy.nl