Magere haring
Doordat het weer in het voorjaar niet zo goed is geweest was de haring nog te mager om te worden verkocht als Hollandse Nieuwe. Er was namelijk te weinig zonlicht voor het plankton om goed te kunnen groeien. Haringen eten plankton en hierdoor was het vetpercentage van de haringen nog niet voldoende om lekker te worden gegeten. Doordat het afgelopen weken wel lekker weer is geweest hebben de haringen goed kunnen eten en is het vetpercentage nu wel op het goede niveau. Tijd voor een lekker en gezond visje dus!
Gezond visje
Haring bevat flink wat omega-3 vetten en deze zijn goed voor hart- en bloedvaten. Vandaar ook de aanbeveling om twee keer per week vis te eten, waarvan één keer vette vis. Haring is hier dus ideaal voor. Naast deze vetzuren bevat haring ook veel eiwitten, vitamines en mineralen. Nu je dit weet, geniet je misschien nóg meer van dat visje. Eet smakelijk!
Bronnen:
Nederlands Visbureau
visgilde
voedingscentrum