Natuurlijk is het niet erg om met kerst iets meer te eten dan we gewend zijn, het zijn tenslotte maar twee dagen. De kans is alleen groot dat het 'uitproberen' van een gerecht soms onvermijdelijk is. Tenslotte wil je weten wat je jouw gasten voorschotelt tijdens kerst. En het is natuurlijk wel erg makkelijk, om in het weekend voor kerst, die gevulde kalkoen met handige ovenschotel te gaan eten. Dat scheelt een hoop werk en ziet er gezellig uit!

De supermarkten maken het er niet gemakkelijker op voor mensen die graag af willen afvallen. En toch kan je zelf het een en ander doen om de verleiding te weerstaan of om te voorkomen dat je producten gaat kopen die je eigenlijk niet wilde nemen.

Tip 1: Ga nooit de deur uit zonder boodschappenlijstje! Maak gebruik van de folders en kies bewust uit wat je gaat nemen.

Tip 2: Kijk altijd op de kant en klare gerechten hoeveel calorieën erin zitten. Vooral sausjes, slagroom/crème fraiche, het gebruik van kruidenboter of kaas kunnen veel calorieën aan een gerecht toevoegen. Staat het er niet op, kijk dan wat er in zit.

Tip 3: Groente, rauwkost en sla (vele varianten) bevatten weinig calorieën en geven vaak een gezellige kleur aan de maaltijd. Dit mag dus niet ontbreken op je lijstje!

Tip 4: Beperk het gebruik van 'echte' (kant en klare) kerstgerechten tot eerste of tweede kerstdag. Ook al zijn ze nu te koop.

Tip 5: Geniet van de gezelligheid en de sfeer in de winkels nu die er zo mooi uitzien.