Kiemgroenten zijn rijk aan vitamines en mineralen
Alfalfa bijvoorbeeld, betekent in het Arabisch 'vader van alle voedsel' of het 'beste voedsel'. Alfalfa zijn kiemen van de Luzerneklaver. Alfalfa is rijk aan calcium, plantaardige eiwitten, vitaminen A en B11 en heeft een frisse smaak. Taugé is rijk aan vitamine B, vitamine C en ijzer. De smaak van de witte, knapperige steeltjes doet denken aan die van Chinese kool. Tuinkers is ook een klein plantje dat rijk is aan vitamines. Het heeft een pittige smaak die nog het meest lijkt op die van mosterd. Het bevat veel vitamine C, kalium, ijzer en calcium.
Versier gerechten met kiemgroeten
Kiemgroenten staan ook goed als garnering. Bietenkiemen bijvoorbeeld, hebben een neutrale smaak maar wel een mooie rood-paarse kleur. Gebruik kiemgroenten bijvoorbeeld door salades, als garnering op brood of een toastje, of door de soep. Zo kun je genieten van al het goede van deze kiemgroenten en tegelijkertijd gerechten opfleuren! Kiemgroeten zijn onder andere te koop in de supermarkt.
Idee: kweek je eigen kiemgroenten!