Minder vaak en andere sportkeuzes bij ander inkomen

Bijna de helft van de mensen met een laag huishoudinkomen sport nooit. Bij mensen met een hoger inkomen is dit slechts 6,5%. Als mensen met een laag inkomen sporten doen ze dit minder vaak dan mensen met een hoog inkomen. Ook mensen met een beneden modaal inkomen sporten minder vaak dan mensen met een hoog inkomen.

Andere sport

Ook de soort sport verschilt per inkomensgroep. Zo is golf een voorbeeld van een sport die vaker wordt beoefend door mensen met een hoog inkomen. Darten wordt vooral beoefend door mensen met een laag inkomen.

Tips om goedkoop in beweging te komen

Je eigen digitale personal trainer

Een echte personal trainer kost behoorlijk wat geld. Gelukkig zijn er tegenwoordig veel gratis apps en trainingen online te vinden. Ga dus op zoek naar een leuke app of YouTube kanaal en ga thuis aan de slag.

Gratis sportattributen

Soms heb je voor bepaalde oefeningen attributen nodig. Ren niet meteen naar de winkel, veel van deze spullen heb je waarschijnlijk al in huis. Als alternatief voor gewichtjes gebruik  je bijvoorbeeld gevulde flesjes water. Voor stepoefeningen kan je een traptrede gebruiken. Waarschijnlijk is een matje voor de harde vloer het enige wat je hoeft aan te schaffen.

Ga naar buiten

Hardlopen is een voorbeeld van een sport die bijna gratis is en vrijwel altijd kan. Je moet wel eenmalig goed schoeisel aanschaffen en dan ben je klaar om te gaan. Ook voor hardlopen kan je gratis apps downloaden voor een opbouwschema. Je kan tussen het lopen door ook oefeningen doen. Zoals push-ups tegen een bankje, squats of traplopen.

Toch graag sporten in een sportschool?

Informeer bij je werkgever of verzekeraar. Sommige zorgverzekeraars geven korting op een fitnessabonnement. En er zijn werkgevers die een regeling hebben met bepaalde sportscholen, zodat je voordeliger kan sporten. Daarnaast zijn er ook meerdere budgetsportscholen en sportscholen waar je korting krijgt als je op bepaalde tijden komt sporten.

Bewegen zonder te sporten

Je kan in plaats van meer sporten ook meer bewegen. Ga een flink stuk wandelen, pak vaker je fiets en laat de auto staan. Bespaar je ook weer geld mee.