Nagerecht: aardbei tiramisu
(250 kcal p.p.)
Ingrediënten (voor 4 personen)
500 gram aardbeien (vers of diepvries)
500 gram magere kwark
2 zakjes/eetlepels (vanille)suiker
2 eetlepels limonadesiroop, aardbeiensmaak
12 lange vingers
paar blaadjes munt (ter garnering)
cacaopoeder (ter garnering)
Was de aardbeien en verwijder de kroontjes. Snijd voor elk glaasje één aardbei in 2 partjes voor de garnering. Snijd de rest van de aardbeien in kleine stukjes. Meng de kwark met 2 zakjes vanillesuiker en 2 eetlepels aardbei limonade siroop. Snijd per portie 2 lange vingers in kleine stukjes. Vul de glaasjes achtereenvolgens met 1 kleingesneden lange vinger, een laagje kwark, een laagje kleingesneden aardbei, een laagje kwark, 1 lange vinger, kwark, aardbei en weer kwark. Garneer ten slotte met 2 partjes aardbei, 1 lange vinger, blaadje munt en eventueel wat cacao.
Tip
Wil je minder suiker in dit toetje? Vervang dan de suiker door zoetstof en de limonadesiroop door een suikervrije variant.