Wat houdt de Nationale week zonder vlees in?

De nationale week zonder vlees is een initiatief van Isabel Boerdam. De oprichter van ‘De Hippe Vegetariër’. Tijdens de Nationale week zonder vlees eet je geen vlees en vis. Het doel hiervan is om je bewust te maken van de positieve impact van minder vlees eten. Maar ook om te laten zien hoe makkelijk het is om een dagje vegetarisch te eten.

Waarom zou je minder vlees eten?

Minder vlees eten is goed voor je gezondheid. Je verlaagt het risico op kanker, diabetes type 2 en een beroerte. Daarnaast is minder vlees eten goed voor het milieu.

Elke dag vlees eten is milieubelastend. Door deze ene week geen vlees te eten bespaar je maar liefst:

  • 1476 liter water. Dit staat gelijk aan evenveel water als 7 maanden douchen.
  • 11.200 gram CO2 uitstoot. Dit staat gelijk aan de uitstoot van een ritje Groningen-Zwolle (111 km).
  • 7 maanden ‘werk’ voor een boom. Een boom kan maandelijks  1700 gram C02 op nemen en omzetten in zuurstof.
  • Het leven van 1 kip. 1 kip bevat 1600 gram eetbaar vlees. Kortom, door een week geen vlees te eten bespaar je het consumptiegewicht van 1 kip.

Doe je ook mee?

Een flexitarisch eetpatroon, waarin je vlees en vis afwisselt met vegetarische gerechten heeft een enorme positieve impact op het milieu. Meld je aan voor de Nationale week zonder vlees en je krijgt een magazine opgestuurd met recepten, tips en inspiratie voor een vleesvrije week. Ook leuk voor ná de week zonder vlees!

Bron: https://weekzondervlees.nl/