Categorie: Hoofdgerecht, Snel en Meenemen
Voor 4 personen
Benodigdheden
- 350 gram kipfilet (in blokjes)
- 2 blikjes tomatenpuree
- 2 grote uien
- 1 blik perziken (circa 6 halve)
- 300 gram zilvervliesrijst
- 2 eetlepels olijfolie
- 3 eetlepels ketjap manis
- 2 theelepel sambal
- zout en peper
Bereiding (± 25 minuten)
- Snipper de ui en fruit deze met een eetlepel olijfolie tot ze een glazig uiterlijk hebben en haal ze uit de pan.
- Snijd de kip in stukjes en kruid deze met zout en peper.
- Doe 1 eetlepel olijfolie in de pan en braad de kip rondom bruin en doe de ui terug in de pan.
- Voeg de ketjap, tomatenpuree en sambal toe.
- Kook ondertussen de zilvervliesrijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
- Laat het geheel ongeveer 15 minuten sudderen.
- Doe er 2 eetlepels perzikensap uit het blik bij in de pan.
- Snij de perziken in stukjes en voeg dit toe.
- Laat de saus nog 3 minuten doorwarmen.
- Serveer de saus en rijst apart.
Tip: Serveer er sperzieboontjes bij.
(voor mannen 1 opscheplepel rijst meer, dit is 80 kcal extra)
Bevat per portie
553 Kcal
Categorie: Hoofdgerecht, Snel en Meenemen
Voor 4 personen
Benodigdheden
- 350 gram kipfilet (in blokjes)
- 2 blikjes tomatenpuree
- 2 grote uien
- 1 blik perziken (circa 6 halve)
- 300 gram zilvervliesrijst
- 2 eetlepels olijfolie
- 3 eetlepels ketjap manis
- 2 theelepel sambal
- zout en peper
Bereiding (± 25 minuten)
- Snipper de ui en fruit deze met een eetlepel olijfolie tot ze een glazig uiterlijk hebben en haal ze uit de pan.
- Snijd de kip in stukjes en kruid deze met zout en peper.
- Doe 1 eetlepel olijfolie in de pan en braad de kip rondom bruin en doe de ui terug in de pan.
- Voeg de ketjap, tomatenpuree en sambal toe.
- Kook ondertussen de zilvervliesrijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
- Laat het geheel ongeveer 15 minuten sudderen.
- Doe er 2 eetlepels perzikensap uit het blik bij in de pan.
- Snij de perziken in stukjes en voeg dit toe.
- Laat de saus nog 3 minuten doorwarmen.
- Serveer de saus en rijst apart.
Tip: Serveer er sperzieboontjes bij.
(voor mannen 1 opscheplepel rijst meer, dit is 80 kcal extra)
Bevat per portie
553 Kcal