Categorie: Hoofdgerecht, Snel en Meenemen
Voor 4 personen

Benodigdheden

  • 350 gram kipfilet (in blokjes)
  • 2 blikjes tomatenpuree
  • 2 grote uien
  • 1 blik perziken (circa 6 halve)
  • 300 gram zilvervliesrijst
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 3 eetlepels ketjap manis
  • 2 theelepel sambal
  • zout en peper

Bereiding (± 25 minuten)

  1. Snipper  de ui en fruit deze met een eetlepel olijfolie tot ze een glazig uiterlijk hebben en haal ze uit de pan.
  2. Snijd  de kip in stukjes en kruid deze met zout en peper.
  3. Doe 1 eetlepel olijfolie in de pan en braad de kip rondom bruin en doe de ui terug in de pan.
  4. Voeg de ketjap, tomatenpuree en sambal toe.
  5. Kook ondertussen de zilvervliesrijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
  6. Laat het geheel ongeveer 15 minuten sudderen.
  7. Doe er 2 eetlepels perzikensap uit het blik bij in de pan.
  8. Snij de perziken in stukjes en voeg dit toe.
  9. Laat de saus nog 3 minuten doorwarmen.
  10. Serveer de saus en rijst apart.

Tip: Serveer er sperzieboontjes bij.

(voor mannen 1 opscheplepel rijst meer, dit is 80 kcal extra)

Bevat per portie

553 Kcal

Categorie: Hoofdgerecht, Snel en Meenemen
Voor 4 personen

Benodigdheden

  • 350 gram kipfilet (in blokjes)
  • 2 blikjes tomatenpuree
  • 2 grote uien
  • 1 blik perziken (circa 6 halve)
  • 300 gram zilvervliesrijst
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 3 eetlepels ketjap manis
  • 2 theelepel sambal
  • zout en peper

Bereiding (± 25 minuten)

  1. Snipper  de ui en fruit deze met een eetlepel olijfolie tot ze een glazig uiterlijk hebben en haal ze uit de pan.
  2. Snijd  de kip in stukjes en kruid deze met zout en peper.
  3. Doe 1 eetlepel olijfolie in de pan en braad de kip rondom bruin en doe de ui terug in de pan.
  4. Voeg de ketjap, tomatenpuree en sambal toe.
  5. Kook ondertussen de zilvervliesrijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
  6. Laat het geheel ongeveer 15 minuten sudderen.
  7. Doe er 2 eetlepels perzikensap uit het blik bij in de pan.
  8. Snij de perziken in stukjes en voeg dit toe.
  9. Laat de saus nog 3 minuten doorwarmen.
  10. Serveer de saus en rijst apart.

Tip: Serveer er sperzieboontjes bij.

(voor mannen 1 opscheplepel rijst meer, dit is 80 kcal extra)

Bevat per portie

553 Kcal