Praktische tips voor een lekkere én verantwoorde Kerst
- Slanke varianten voor bij de borrel: Olijven, bruin stokbrood met light roomkaas of mager vleeswaren/vis, mini maïskolven, kerstomaatjes, komkommer, augurken en groentesticks met avocadodip.
- Kies voor het kerstdiner magere vleessoorten, zoals kip, kalkoen, biefstuk, tartaar, mager rundergehakt, fricandeau, varkenshaas, hamlap of biefstuk van de haas.
- Vergeet de groente niet, maak een heerlijke salade als bijgerecht of bak de groente mee met de vis of het vlees.
- Let op met sausjes! Kies voor rode sauzen, yofresh of mayonaise extra light, deze bevatten minder calorieën dan normale mayonaise en knoflooksaus.
- Drink water voor, tijdens en na het eten. Dit zorgt voor een vol gevoel.
- Ga lekker naar buiten tijdens de kerst! Maak een heerlijke wandeling in het bos of door de stad, ga een stuk fietsen of wandel naar je visite.
- Onthoud, er zijn maar 2 kerstdagen! Geniet deze 2 dagen van het heerlijke eten en probeer de dagen daaromheen uw normale eetpatroon aan te houden.
Fijne kerstdagen!