Tips om brood langer te kunnen gebruiken
- Bewaar brood in een plastic zak die je goed afsluit en bij voorkeur ook nog in een broodtrommel.
- Vries brood direct na inkoop in en ontdooi iedere dag alleen de sneetjes die je daadwerkelijk opeet. Zo heb je iedere dag vers brood.
- Wanneer je toch een ouder sneetje over hebt, rooster het dan in een broodrooster.
Recepten met oud brood
Oud brood is ook prima te gebruiken voor een van deze recepten:
- Brood quiche: Gebruik je oude brood als bodem. Vet een quichevorm in, snijd de korstjes van het brood en bekleed de quichevorm met het brood. Vul hem daarna met overgebleven groenten zoals: broccoli, stukjes paprika en ui. Kluts twee eieren met een scheutje (halfvolle) melk. Giet het mengsel over de groenten en strooi er wat 30+ kaas over. Bak de quiche in de oven op 180 graden totdat het eimengsel is gestold.
- Croutons: rooster het brood in de broodrooster of in de oven en snijd het in kleine blokjes om je salade mee te verrijken.
Eet smakelijk!
Bron:
Voedingscentrum.nl