Waarom in de supermarkt?
Supermarkten staan vol met verleidingen en trucjes om je zoveel mogelijk te laten kopen. Eenmaal in huis is de kans groot dat je óf meer eet, óf dat je het laat bederven. Daarom een aantal tips om te voorkomen dat je teveel koopt. Zo voorkom je verspilling én blijf je gemakkelijker op gewicht.

Neem een boodschappenlijst mee en eet van tevoren
Als je niet met een lijst rondloopt, kom je gegarandeerd met te veel eten thuis. Verleidingen liggen dan overal op de loer. Zeker als je ook nog eens honger hebt. Eet dus iets voordat je naar de winkel gaat.

Gebruik geen kar, maar een pak een mandje
Als je met een wagentje door de supermarkt loopt lijkt het vaak nog erg leeg.  Gebruik dus een mandje, dat zit sneller vol. Ga er dan niet mee rollen, maar til je mandje. Dan ben je bewuster van het gewicht van al je boodschappen en dus ook de hoeveelheid.

Wees je bewust van hoe je door de supermarkt loopt
Supermarkten kiezen plekken waar ze producten leggen strategisch uit. Let erop dat je niet tijdens de route door de supermarkt je laat afleiden door wat je onderweg tegenkomt. Bijvoorbeeld het gangpad in het midden van de winkel, waar aanbiedingen op de kop liggen.

Vermijd aanbiedingen die je niet nodig hebt
We vinden dingen die in de aanbieding zijn aantrekkelijker dan producten die van zichzelf goedkoper zijn. Vraag jezelf af of je de aanbieding nodig hebt, zeker als het product beperkt houdbaar is. Aanbiedingen zijn leuk voor wasmiddel, toiletpapier, etc. en niet voor eten!