Categorie
- Hoofdgerecht
- Vegetarisch
- Italiaans
- Snel, houdbaar, meenemen
Benodigdheden
- 150 g volkoren spaghetti (voor mannen neem 25 g extra)
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 grote courgette(± 500 g), in kleine stukjes
- 1 eetlepel gedroogde oregano ( of een halve eetlepel verse oregano)
- zout en peper
- 1 teentje knoflook
- sap van een halve citroen (of 3 theelepels uit een knijpflesje)
- 2 eetlepels pijnboompitten
- 1 eetlepel Parmezaanse kaas
Bereiding (± 25 minuten)
- Kook de spaghetti gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Was de courgette en snijd het in kleine stukjes.
- Snipper de knoflook.
- Verwarm de olijfolie in een wok en fruit hierin de knoflook, voeg vervolgens de courgette en oregano toe en laat 5 minuten zachtjes stoven.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Rooster de pijnboompitten op zacht vuur in een droge koekenpan.
- Meng de spaghetti door het courgettemengsel en verdeel over 2 borden.
- Bestrooi met de pijnboompitten en een beetje Parmezaanse kaas.
Bevat per portie
- Energie: 410 kcal (voor mannen 1 opscheplepel pasta meer, dit is 55 kcal extra)