Categorie

  • Hoofdgerecht
  • Vegetarisch
  • Italiaans
  • Snel, houdbaar, meenemen

 Benodigdheden

  • 150 g volkoren spaghetti (voor mannen neem 25 g extra)
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 grote courgette(± 500 g), in kleine stukjes
  • 1 eetlepel gedroogde oregano ( of een halve eetlepel verse oregano)
  • zout en peper
  • 1 teentje knoflook
  • sap van een halve citroen (of 3 theelepels uit een knijpflesje)
  • 2 eetlepels pijnboompitten
  • 1 eetlepel Parmezaanse kaas

 Bereiding (± 25 minuten)

  • Kook de spaghetti gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  • Was de courgette en snijd het in kleine stukjes.
  • Snipper de knoflook.
  • Verwarm de olijfolie in een wok en fruit hierin de knoflook, voeg vervolgens de courgette en oregano toe en laat 5 minuten zachtjes stoven.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Rooster de pijnboompitten op zacht vuur in een droge koekenpan.
  •  Meng de spaghetti door het courgettemengsel en verdeel over 2 borden.
  • Bestrooi met de pijnboompitten en een beetje Parmezaanse kaas.

 Bevat per portie

  • Energie: 410 kcal (voor mannen 1 opscheplepel pasta meer, dit is 55 kcal extra)