Zo ga je te werk
Zet alle benodigdheden klaar en was alle ingrediënten. Voeg alle ingrediënten toe aan de blender en pureer het fijn, dit kan ook met een staafmixer. Voeg wat vocht toe maar zorg ervoor dat het niet te waterig wordt, daarmee verdun je de smaak en krijg je ook waterig ijs. Het moet de dikte van een smoothie hebben. Giet alles in de vorm(pjes) die je wilt gebruiken en zet in de vriezer, het duurt een aantal uur voordat het ijs bevroren is.
Puur
Je kunt het ijs heel puur houden door voor 1 soort fruit te kiezen, bijvoorbeeld kiwi, bloedsinaasappels, aardbeien, mango, peer, banaan of ananas, en dit eventueel te combineren met koude groene thee, verse vruchtensap, water, kokoswater, soja- of rijstmelk of koe- of geitenmelk, karnemelk of yoghurt.
Zoet, zoeter, zoetst
Zorg ervoor dat het fruit dat je gebruikt goed rijp is, hoe rijper het fruit des te zoeter de smaak en zo hoef je zelf niets extra's toe te voegen. Wil je het toch iets zoeter hebben? Voeg dan wat diksap of vruchtensap toe, of 1-2 dadels die in warm water zachter zijn geworden. Let er wel op dat het toevoegen van extra zoet wel weer extra calorieën met zich meebrengt.
Lekkere combinaties
• Vers geperste sinaasappelsap met banaan of aardbei.
• 300 gram watermeloen met 150 gram verse frambozen (of uit de vriezer). Voeg 1 theelepel citroen of limoensap toe. Zeef het eventueel als je alle pitjes eruit wilt hebben. Ook lekker met ananas in plaats van frambozen.
• 3 bananen met 200 gram verse ananas en twee handjes verse spinazie. Voeg water, melk of vruchtensap toe om het mengsel vloeibaarder te krijgen. Ook lekker met aardbeien in plaats van ananas of mango erbij.
• 300 gram aardbeien met 2 theelepels citroensap en twee eetlepels basilicum of munt (vers).
• 2 rijpe perziken met 150 ml magere yoghurt.
• 1 honingmeloen, 1 appel en wat citroensap (om bruin worden van de appel tegen te gaan).
• Je kunt alle smoothies die je lekker vindt, invriezen.
• Experimenteer ook eens met vanille extract.
Bronnen:
Puurgezond.nl
Pinterest.com