Het Voedingscentrum geeft op hun site 6 tips om buikgriep te voorkomen!
1. Zorg voor schone handen
Was regelmatig je handen met water en zeep en droog ze goed af met een schone handdoek.
2. Houd rauw en bereid uit elkaar
Houd vuile en rauwe producten apart van schone en bereide voedingsmiddelen. Vermijd dat bacteriën van rauwe op bereide producten wordt overgebracht, bijvoorbeeld via de snijplank en ander keukengerei.
3. Houd alles schoon en droog
Verschoon regelmatig hand- en theedoeken. Vaatdoekjes kunnen het beste elke dag verschoond worden.
4. Bewaar je eten koel
Voorkom voedselbederf zoveel mogelijk door goed te koelen en producten kort te bewaren.
5. Verhit je eten door en door
Door en door verhitten en garen verkleint de kans op ziekteverwekkers in het eten.
6. Volg de adviezen op de verpakking
Volg de bereidings- en bewaaradviezen op levensmiddelen en let op de houdbaarheidsdatum.
(bron: www.voedingscentrum.nl)