Artikelen

Feit of fabel: ik val niet af, want ik beweeg te weinig

Het is een veelgehoorde opmerking: het lukt mij niet om af te vallen, want ik heb geen tijd om te bewegen. Mensen overschatten vaak wat ze met beweging verbranden en onderschatten wat ze met voeding binnenkrijgen. Daardoor hebben ze het idee dat ze pas iets kunnen bereiken, zodra ze naar de sportschool gaan. Is dat voor jou ook herkenbaar? Wij geven je een verdieping op de energiebalans!

Lees meer

Eet met de seizoenen mee!

Er zitten veel voordelen aan het eten van seizoensgebonden producten. Zo is het gunstig voor je eigen portemonnee, beter voor het milieu en draagt het bij aan een gevarieerd voedingspatroon. Dat is nog eens een win-win situatie. 

Lees meer

Alcoholvrij, niet echt alcoholvrij

Non alcoholische versnaperingen zijn razend populair. Tussen 2016 en 2019 steeg de consumptie van bier met weinig of geen alcohol met 75%. Dranken met het label ‘alcoholvrij’ kunnen toch soms alcohol bevatten en dit kan dus voor misverstanden zorgen. Benieuwd hoe dit zit? Lees dan verder.

Lees meer

Gespot: Podcast ‘Gezond Gesprek’

Het luisteren naar een podcast wordt steeds populairder. Het grootste voordeel is dat je op elk moment van de dag kunt luisteren naar onderwerpen die jij interessant, vermakelijk of leerzaam vindt. 

Lees meer

Een uitgerust brein helpt bij gezond zijn

Herken je dat? Je hebt met jezelf afgesproken om gezonder te eten en  minder te snoepen, maar voordat je het doorhebt zit je ineens tóch aan de chocolade. Onbewust heb je toegeven aan een impuls. Je plan was om het niet te doen, maar het ging bijna automatisch. Hoe kan dat?

Lees meer

Zie jij door de broden het bos niet meer?

Omdat veel broodverpakkingen misleidend en onduidelijk waren, heeft de Rijksoverheid de regelgeving in ‘Warenwetbesluit Meel en Brood’ aangepast. De nieuwe wet verplicht om bakkers en supermarkten om ons duidelijkheid te geven over het broodsoort dat we kopen. Handig! Want nu zie je beter wat de gezondste keuze is. 

Lees meer

Hoe meer je zweet tijdens sport, hoe sneller je afvalt?

We vinden het gênant, vies, onhygiënisch, zoeken allerlei manieren om het niet te doen en toch doen we het allemaal… Zweten! Over zweet is veel te zeggen, maar één veelgehoorde opmerking is dat meer zweten tijdens sport en inspanning zorgt voor een beter gewichtsverlies. Klopt dat wel?

Lees meer

Hou jij het nog koel?

Gisteren, op 9 augustus, werd de eerste officiële landelijke hittegolf van dit jaar een feit. Als het even kan trekken we massaal naar buiten, maar wat doe je als je met deze temperaturen gewoon aan het werk moet? Uit onderzoek blijkt dat je productiviteit op je werk boven 25 graden al afneemt. Bij een hittegolf kan de productiviteit zelf tot 20% afnemen. Met deze tips kom je beter je dag door!

Lees meer

slaapverwekkende-muziek

Heb je moeite om in slaap te vallen en lig je lang wakker? Muziek luisteren zorgt voor ontspanning en verlaagt je stressniveau. Dit helpt je bij het in slaap komen. Maar wat kan je dan luisteren voor het slapengaan?

Lees meer

Gespot: Hoofdband en slaapmaskers met muziek

Het luisteren van rustige muziek kan je helpen bij het in slaap vallen. Nu denk je vast; “die dopjes doen pijn in mijn oren als ik erop lig of ik heb last van het snoertje”. Gelukkig is daar een ideale oplossing voor gevonden! Er bestaan hoofdbanden én slaapmaskers die speciaal zijn ontwikkeld voor het slapen.

Lees meer